Afgelopen week vond in de kop van Overijssel en Drenthe de 1e editie van de CamperCup plaats. Maar liefst 28 deelnemers reisden met 15 campers langs 4 golfbanen. Vanaf de ontvangst in Ommen tot en met de prijsuitreiking in Aalden was het genieten van golf en gezelligheid. En natuurlijk was passie voor golf  en campers de grote gemene deler. Hans Köhler van Golfclub Zeegersloot mag zich de eerste winnaar noemen van de CamperCup. Hij reist het komende jaar met een beker van Championsleague formaat op het dashboard van zijn Camper door binnen en buitenland!HHh  

Op volgorde van speeldatum deed dit 4 daagse toernooi de volgende banen aan; Hooge Graven Golfclub Ommen (31 juli), Drentsche Golf & Country Club te Zeijerveen (1 augustus), Golfclub de Semslanden te Gasselternijveen (3 augustus) en Drentse Golfclub de Gelpenberg te Aalden (4 augustus).

Het toernooi stond open voor golfers van ieder niveau, mits in het bezit van een handicap. Dit leverde een mooie diversiteit aan golfers op die het uitstekend met elkaar konden vinden. De spelvorm tijdens deze 4 daagse was individueel Stableford met een ¾ handicapverrekening. Uiteraard werden de resultaten bijgehouden in een klassement waarbij de 3 beste scores meetelden voor de eindklassering. En hoewel gezellig golfen met gelijkgestemde camperaars centraal stond werd er in diverse regionen van het klassement fanatiek gestreden. Uiteindelijk was het Hans Köhler die met een eindscore van 91 de beste bleek en de beker met de grote oren meeneemt naar GC Zeegersloot. Hij werd op de voet gevolgd door Marie José Groenewoud van de Wouwse Plantage, met een score van 88. De bijna constante score van Arie Nieuwland van Golfclub Dirkshorn was verdienstelijk genoeg voor de 3e positie in het eindklassement.

Het deelnemers aantal van 28 en 15 campers was voor de organiserende clubs prima voor een 1e editie van de CamperCup. Deze deelnemers aantallen voor een golfwedstrijd zijn gesneden koek, echter het huisvesten van 15 campers en een 24-uurs verblijf was voor de banen de uitdaging die overigens met verve werd doorstaan. ‘We waren allemaal even een dagje camping-eigenaar’ aldus Clubmanager Mignon Otterloo van de Hooge Graven. ‘Zo hebben we flink kunnen improviseren om 15 Campers te voorzien van stroom en openden we onze clubhuizen iets eerder voor de sanitaire voorzieningen. Maar we moesten ze ook iets later sluiten want het was op iedere club weer gezellig tot in de late uurtjes! Iedere club heeft op zijn / haar manier uitgepakt en we hebben elkaar hierbij goed gestimuleerd’.

Om te kunnen verbeteren heeft de organisatie een mini-enquête gehouden onder de deelnemers. Het resultaat; een paar goede aandachtspuntjes en een gemiddeld overall rapportcijfer van een 8,5 én regelmatig de wens om al in te kunnen schrijven voor volgend jaar, met voorinschrijving voor de deelnemers van deze 1e editie. Één ding is voor de organiserende clubs zeker, het Nederlandse Golftoerisme heeft er een jaarlijks evenement bij; de CamperCup!

Meer informatie en beeldmateriaal kunt u vinden op de facebookpagina facebook.com/CamperCup.

Deel dit bericht: