Tien meest buitengewone golfbanen ter wereld

10. Palmetto Hall Plantation, South Carolina, VS

Deze golfclub heeft de eerste geometrische golfbaan ontworpen in de wereld. In tegenstelling tot de gewone hellende heuvels waar normaliter op wordt gespeeld, is deze baan karakteristiek door zijn rechte lijnen, scherpe hoeken en ongewone patronen.

south carolina

9. Coeur d’Alene Golf Resort, Idaho, VS

Ten opzichte van de andere holes, is hole 14 wat deze golfbaan echt uniek maakt. Hole 14 bevindt zich namelijk op een eiland dat dagelijks van locatie veranderd. Een echte uitdaging dus om de bal erin te kunnen slaan.

8. Fossil Trace, Colorado, Verenigde Staten

Een aantal van de meest verbluffende golfbanen ter wereld fungeerde vroeger als mijnen. Waaronder ook deze golfbaan waar vroeger klei uit werd gewonnen om bakstenen van te maken. Dat klinkt niet echt heel erg spannend, maar zoals de naam al een beetje verraad, kun je fossiele voetsporen zien die te volgen zijn van hole 11 tot aan 15.

 

colorado

7. Le Touessrouk Golf Course, Port Louis District, Mauritius

De golfbaan ligt op een tropisch eiland in de stille oceaan en telt 18 holes. Vanaf het vaste land is het eiland te bereiken via een korte boottocht. Een ware majesteitelijke eiland om op te golfen.

6. El Cameleón van het Fairmont Mayakoba, Quintana Roo, Mexico

Voor degenen die van uitdaging, tropisch weer en een mooi uitzicht houden, is deze golfbaan zeer geschikt. Mangrovebossen en de cenodes zijn, maken de golfbaan uniek. Cenodes zijn grote openingen die toegang geven tot grotten en ondergrondse poelen. Je golfbal kan dus letterlijk verslonden worden door de cenodes.

5. Nefyn & District Golf Club, Wales, Groot-Brittanië

Een golfbaan van 18 holes die loopt tussen twee ongerepte uitdagingen. Aan de ene kant zie je een woeste kust met kliffen en aan de andere kant de haast loodrechte hellingen van Snowdonia. Maar de echte uitdaging voor velen is de hele course kunnen afmaken, zonder naar de pub te gaan die je treft bij hole 15.

4. Uummannaq, Qaasuitsap, Groenland

Voor wie eens wat anders wilt dan al dat groen, kan zijn hart uitleven op de witte ijsvlaktes van Uummannaq. De golfbaan telt 9 holes en is de meest noordelijke golfbaan op de wereld. Sinds 1997 worden ook de zogenaamde ‘snow golf’ wereldkampioenschappen gehouden. Verder is de bal oranje en de greens heten whites. Een ‘coole’ golfbaan dus om op te golfen.

3. Camp Bonifas, Gedemilitariseerde zone, Korea

Deze baan beschikt maar over 1 hole en uitbouwen gaat moeilijk omdat het omringd wordt door mijnvelden. Alles bezoekers, waaronder golfers, deze zone willen betreden, moeten een verklaring ondertekenen waarin ze erkennen dat je kunt sterven bij een mogelijke vijandige optreden.

2. Merapi Golf Course, Yogyakarta Special District, Indonesië

Living on the edge is zeer toepasselijk voor de golfers die hier komen om te spelen. De actieve Merapi vulkaan heeft een rookuitstoot van 300 keer per jaar, om de 3-4 jaar heeft het een kleine eruptie en om de 10-15 jaar een grote eruptie. Voor de echte waaghalzen is hier dus een golfbaan aangelegd.

1. Legend Extreme 19th, Limpopo, Zuid-Afrika

Hier bevind zich het slagpunt op 400 meter hoogte en de golfbaan beschikt maar over 1 hole. Het is er ook alleen te bereiken via helicopter. Helemaal waanzinnig en daarom zo buitengewoon.

extreme 19th

Bronnen:
www.insidegolf.com.au
www.golfnation.nl
www.zoover.nl/engeland
www.coloradopgateetimes.com

Deel dit bericht: