De eerste maanden van 2015 (status medio mei)

Terugblik

In januari ben ik lid geworden bij de golfclub in Houthalen (België). Deze baan (met fantastische greens) is nagenoeg het gehele jaar zeer goed bespeelbaar. Daarnaast heb ik daardoor ook een Belgische federatie-kaart, waardoor ik een aantal aantrekkelijke wedstrijden in België mag meespelen. Natuurlijk blijf ik ook lid in Brunssum, waar ik competitie speel voor zowel Heren 1 alsook Jeugd 1.

Begin dit jaar heb ik  een aantal keer mogen trainen met de voor-selectie voor het ELTK. Dit was echt gaaf en in februari hebben we ter voorbereiding op de competitie 2 trainingsstages in Spanje gevolgd.

IMG_2470Eind maart is de competitie gestart voor Heren 1 van GC Brunssummerheide. Het gestelde doel voor 2015 om kampioen te worden, is dit jaar op 3 mei, na een spannende wedstrijd tegen Hoenshuis, behaald. En in de promotie-wedstrijd op 17 mei jl. is na winst met 10-8 in een onderlinge confrontatie met Capelle aan de IJssel voor het eerst in de historie een plek in de Hoofdklasse bereikt (Nederlands hoogste divisie!!).

We hadden ons zo goed mogelijk voorbereid, voorspelen op zaterdag, dineren en overnachten in Hotel- en Congrescentrum Papendal en dan, na een lekker ontbijtje, fris aan de wedstrijd beginnen. Het was prima golfweer, en gaande de dag bleek, dat deze wedstrijd enorm leefde bij onze aanhang. Wat waren er veel supporters gekomen uit Limburg, fantastisch!!!

Alle 3 de foursomes waren superspannend, de tussenstand na de foursomes was 3-3, en dat beloofde natuurlijk veel spanning in de singels, en die is er ook gekomen. Uiteindelijk hebben we de singels met 7-5 gewonnen, was de eindstand 10-8 in ons voordeel, en promoveren we naar de Hoofdklasse. Dus champagne erbij, felicitaties en foto-sessies over en weer, en fantastische taferelen, de ontlading was enorm. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijden in de hoofdklasse in 2016, maar eerst zijn er nog een hoop andere mooie uitdagingen.

Deel dit bericht: