Romy’s terugblik op een lang en druk seizoen 2015

Romy: het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geplaatst heb op golf-open.nl. 2015 was een erg druk seizoen. Hier volgt een kleine samenvatting:

Romy met dames 1 op jacht naar landskampioenschap

romy meekers golf-openDe start van het seizoen begint met de competitie. Wij, dames 1 van Amelisweerd, hebben als team hard gestreden voor het landskampioenschap. Met een mooie eerste plek in de poule, hield het voor ons helaas op in de halve finale. We verloren van de dames van Eindhoven.

Romy speelt veel individuele wedstrijden

Na de competitie komen de andere individuele wedstrijden. waaronder ook alle Nederlandse kampioenschappen Dit houdt in dat er veel gespeeld werd, soms weken achter elkaar.Ik was niet echt tevreden en mijn scores vielen erg tegen.Ik speelde gewoon niet lekker. Er zijn hier en daar nog wat technische veranderingen gedaan, zodat ik de andere helft van het seizoen weer met vertrouwen zou kunnen spelen.

Juli 2015  >  Romy en de ELTK Girls.

ELTK team Romy MeekersDit is een evenement waar ik ieder jaar naar uit kijk om als team mooie prestaties neer te zetten. Dit jaar speelden we in Tsjechië. Het team bestond uit: Roos Haarman, Zhen Bontan, Marit Harryvan, Jennifer Sepers, Mayka Hoogeboom en ikzelf.

Na een wat stroeve start in de eerste ronde strokeplay, hebben we ons de tweede ronde goed herpakt, waardoor we ons bij de beste 8 kwalificeerden en kans konden maken op de 1ste plek.

We mochten in de matchplaywedstrijd tegen Spanje, die 1ste was geëindigd in de strokeplay ronden. Helaas verloren we nipt, waardoor we alleen nog konden knokken voor de 5de plek.

Door een positief resultaat tegen Noorwegen, maar een verlies tegen Duitsland eindigde we, het Nederlandse team, op de 6de plek. Mooie ervaring weer!

 

Na het ELTK ging het met mijn spel gelukkig weer een stuk beter.

Op het Nationaal Open in Hilversum stond ik na 3 ronden op een hele mooie 2de plek met -3. Helaas door een slechte laatste ronde word ik T3 en eindig ik als gedeeld 2de amateur.

Een week later probeerde ik samen met Roos Haarman een mooie Nederlandse titel te pakken in het NK Foursomes op de Haagsche. Helaas liep het anders als gehoopt en verloren we de finale. Samen een 2de plek en als het aan ons ligt, willen we graag revanche nemen.

Romy wint eindelijk

Romy MeekersToen bijna alle strokeplay wedstrijd gespeeld waren, heb ik nog meegedaan aan het NK Matchplay Junioren op Cromstrijen. Hier pakte ik mijn eerste winst van het jaar. Na een super mooie en spannende halve finale tegen Ileen Domela Nieuwenhuis en een goede finale pot tegen Zhen Bontan, mocht ik de beker in ontvangst  nemen. Heel erg blij met deze titel.

Vervolgens na en korte ‘vakantie’  in Spanje waar ik met mijn vader, oom en een goede vriend ben gaan golfen, speelde ik mijn laatste toernooi in Nederland op De Haenen  ‘Het DJTS Junior Trophy’.

Door een ronde van 72, 70 en 66 win ik het toernooi en werd dit mijn tweede ‘internationale’ winst na in februari in Spanje ook te hebben gewonnen.

Mijn allerlaatste toernooi is in Spanje geweest, het Spanish Junior Open op Bonmont. Vorig jaar een goede 4de plek behaald en dit jaar wilde ik mezelf graag verbeteren.

Door een afgelaste eerste ronde werd het toernooi helaas ingekort tot 2 dagen.

Na een prima start, mocht ik de laatste ronde in de laatste flight.

Helaas door een OB bal op hole 18 laat ik de winst uit mijn handen glippen en eindig ik uiteindelijk op een 3de plek. Mezelf toch verbeterd, maar als je weet dat er meer in had gezeten, heb je gemengde gevoelens.

Vooruitblik

Nu hard trainen om me klaar te maken voor volgend seizoen.

Voor 2016 wil ik (althans dat is mijn doel) wat meer buitenlandse toernooien spelen zoals:

  • Portugees Amateur
  • Nations Cup (Sotogrande)
  • Spaans Amateur
  • British Ladies Open
  • ELTK IJsland
  • IEAK Zweden
  • WK Mexico

Ook heb ik zeker als doel om in Nederland nog wat mooie titels op mijn naam te zetten.

Nieuwe Club

Dit jaar heb ik de beslissing genomen op weg te gaan bij Amelisweerd en mijn golfavonturen voort te zetten bij UGC De Pan.

Daar ben ik in een leuk en ervaren team gekomen en hiermee willen we heel hard knokken voor de landstitel.

Een mooi team met een mix van jeugd en ervaring. Dames 1 De Pan: Karlijn Zaanen, Caroline Karsten, Marie-Louise Weeda, Zhen Bontan, Roos Haarman en ikzelf.

Ik kijk nu al uit naar het komende seizoen!

Deel dit bericht: