Talenten

Zeven Jonge talenten

Volgt u ze ook?

Waar de meesten onder ons zeggen dat ze veel te laat met golfen zijn begonnen, zijn er inmiddels ook al heel veel jeugdleden die al op jonge leeftijd met golfen zijn begonnen. Enkele van hen zijn zo talentvol dat ze overwegen om op een hoger niveau te komen in deze sport en daar veel voor laten.

Toch wil ik even terug naar de tijd, zo’n 20 jaar geleden, dat de golfsport ontdekt werd door de gewone man en vrouw. de opkomst van openbare clubs waar je lid kon worden voor een “normaal” bedrag per jaar. Ik zat in de wedstrijdleiding en bij het indelen van een wedstrijd werd steevast gevraagd door de oudere heren en dames van de club om niet met een jeugdlid te hoeven spelen. De jeugd had toentertijd ook niet zoveel keus om aan andere wedstrijden mee te doen dan met de clubwedstrijden, want die waren er eigenlijk ook nog niet. Ik schaam mij nu diep, want ik had daar toen wel begrip voor.

Hoe is het golfleven nu veranderd en hoe graag hadden die oudjes van toen graag met de talenten  Joost,  Daan of Tim gespeeld. Door social media weten we nu echt wel wie er goed zijn en waar ze spelen en volgen we de wedstrijdverslagen zelfs van degene die op het laagste niveau, de Pro Golf Tour bij de mannen en de LET Access series of andere satelliet toernooien bij de vrouwen, beginnen.

Twee jaar terug, 2012, volgde Golf-open.nl al eens 5 getalenteerde golfers en we kregen we een kijkje in hun leven. Dit waren bij de heren Jurian van der Vaart en Fernand Osther en bij de dames Chrisje de Vries, Kyra van Leeuwen en de enige  amateur  Tessa de Bruin.

Naast het opzoeken van een nieuwe wedstrijd waar aan meegedaan kon werden ook  de vorderingen van de talenten gelezen.  Dit jaar wil golf-open weer een platform zijn voor een aantal talenten en hebben we gekozen voor zeven amateurs. Drie  jongens en vier meisjes in de leeftijd van veertien tot en met zeventien, bijna achttien.

Kaylee de Jonge

kaylee

Amber Soomers

Italie 4

 

Lotte Hoekstra

lotte

 

Romy Meekers

romy 2

Dario Antonisse

10805470_906861829331552_380106520_n

 

Mike Toorop

!cid_6D28C6AF-667F-4DD3-9547-A646EE4B6B3A

Deel dit bericht: