Golfjargon: Je voorbereiding en wie kom je tegen op de baan

Je voorbereiding
Greenfee kopen bij de caddymaster
De prijs die spelers moeten betalen aan de golfbaan om een x aantal holes te mogen lopen. Een greenfee koop je als je geen lid bent op die baan en voordat je de baan in gaat.

Handicap:
Geeft de speelsterkte van een golfspeler aan.

Exact handicap
Door het bijhouden van je score van je qualifying kaarten wordt op 1 decimaal berekend wat je speelsterkte is.

Playing handicap
Dit zijn het aantal slagen die je meekrijgt op een baan. Meestal in de hal van het clubhuis hangt een tabel. Je zoekt daarop naar je exact handicap en vindt het aantal bijbehorende slagen.

Club handicap.
Zolang je niet beter speelt dan Hcp 36 ben je gehouden aan een clubhandicap. Hiermee kan je aan clubwedstrijden meedoen.

Stroke-index:
Geeft de moeilijkheidsgraad aan van een hole, hoe lager het getal hoe moeilijker de hole is. Dit staat op je scorekaart vermeld.

Qualifying kaart:
Geeft aan of het behaalde resultaat de handicap van een speler zal verhogen of verlagen. Onder een bepaalde handicap (11.4) mag geen Q-kaart meer gelopen worden voor 9 holes en Bepaalde spelers mogen alleen nog maar aan NGF wedstrijden meedoen om de handicap te wijzigen.

Starttijd:
De tijd waarop de speler(s) aan de ronde moet beginnen.

Ballenspiraal:
Een ballenspiraal is een spiraal waarin spelers een balletje doen die vervolgens naar beneden rolt. Zodra jou bal aan de onderkant is gekomen mag je beginnen met spelen op de eerste hole.

Mensen op en rond de golfbaan
Amateur golfer:
Een amateur golfer is een golfer die golf speelt omdat hij/zij het leuk vindt. Een amateur mag daardoor geen grotere beloningen ontvangen dan de amateurstatus goedkeurt

Caddymaster:

Caddie:
Degene die tijdens de golfronde zorgt voor de “clubs” van één of meerdere spelers. Tevens zorgt de caddie dat de speler met alle andere bezigheden wordt geassisteerd en geeft adviezen.

Greenkeeper:
De greenkeeper zorgt ervoor dat de golfbaan in zo’n goed mogelijke conditie blijft

Marchall:

Marker:
De persoon die de score van een speler bijhoudt tijdens een wedstrijd of qualifing ronde. Deze persoon is niet de verantwoordelijke voor het noteren van strafslagen, de speler blijft zelf verantwoordelijk.

Spotter:
Het is de bedoeling dat spotters verder op de baan staan zodat ze duidelijk kunnen zien waar de bal land. Dit kan nodig zijn als er bijv. veel mist is tijdens het spelen.

Pro:
Een golfspeler die zijn geld verdiend doormiddel van het spelen van golfwedstrijden en/of les geven.

Deel dit bericht: