Matchplay regels : Water

Tijdelijk water

Je bal ligt op de green maar er ligt een flinke plas tijdelijk water tussen jouw bal en de hole.
Het nearest point, niet dichterbij of in een hindernis ligt naast de green in de rough. Wanneer jij relief neemt vanwege het tijdelijk water moet je de bal dan plaatsen in de rough?

Ja, regel 25-1b (iii) het punt waar de belemmering zoveel mogelijk wordt ontweken kan buiten de green zijn.

Tijdelijk water

Bij een slag vanaf de tee is een groot gebied met casual water omgeven door rough niet zichtbaar. De bal (in deze richting geslagen) blijkt bij aankomst niet snel te vinden. De bal kan in het tijdelijke water dan wel in de diepe rough liggen.
Mag je handelen volgens de regel van tijdelijk water?

Nee, het was vanaf de afslag al niet duidelijk of de bal in het tijdelijke water is beland. Decision 25-1c/1

Regenachtig weer

Het is een regenachtige dag en dat zal het volgens de weersverwachting ook blijven. Bij de start van de middag ronde spreek je met je tegenstander af dat jullie elkaar alle taps-in zullen geven omwille van het slechte weer.

Dit mag niet, regel 2-4

waterhindernis

Op een hole van een baan die je niet goed kent verklaar je je bal onspeelbaar. Je bent je niet bewust van het feit dat je in een droge waterhindernis ligt. Je handelt volgens regel 28c, dropt de bal en slaat de bal weer in de juiste richting. Wat zou de ruling zijn geweest?

Indien de bal in de waterhindernis ligt is regel 28 niet van toepassing. Regel 26 is hier van toepassing en dus is de bal op een foute plaats gedropt. Je had de hole verloren als iemand dit had opgemerkt.
decision 20-7/2

Waterhindernis

Wanneer ligt de bal in de waterhindernis?
Definitie waterhindernis : Een bal is in de waterhindernis wanneer hij er in ligt of met enig deel de waterhindernis raakt.

Een bal is ‘out of bounds’ als hij helemaal buiten de baan is. De grens wordt bepaald door de binnen randen van de witte paaltjes. De paaltjes zelf staan dus buiten de baan en zijn geen vast obstakel zoals in regel 24 beschreven.

Deel dit bericht: